15 Şubat 2013 Cuma

TAVUK SNİTZEL ve PATATES SALATASI




TAVUK SNİTZEL


Malzemeler:

6 adet tavuk göğsü ortadan kesilir ve ince dövülür
2 tatlı kaşığı hardal
3 yemek kaşığı süt
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

- Hardal, karabiber ve süt bir kapta karıştırılır.Tavukların üzerine bu karışım sürülür ve 3-4 saat bekletilir.

Kızartmak için malzemeler:

1 su bardağı un
1,5 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
1 su bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı:

Yumurtalar çırpılır.Marinede bekletilmiş tavuklar önce una, sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bandırılıp, orta hararetli ateşte altın rengi alana kadar kızartılır.



MAYONEZ-YOĞURT SOSLU PATATES SALATASI


Malzemeler:

5 adet orta boy haşlanmış patates
5 yemek kaşığı mayonez
5 yemek kaşığı katı kısmından yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
6 adet kornişon salatalık turşusu
1 orta boy kuru soğan
6-7 dal taze soğanın yeşil kısımları
2 adet katı pişmiş yumurta (süslemek için)
Tuz


Yapılışı:

Haşlanmış patatesler küçük küçük doğranır.Kornişon turşular ince halka şeklinde kesilir patateslere eklenir.Kuru soğan ince kıyılır aynı şekilde taze soğan yaprakları da doğranıp salataya ilave edilir.Bir kase içine yoğurt, mayonez ve hardal çırpılır.Patatesler konularak karıştırılır.Üzerine haşlanmış yumurta dilimleriyle süslenir, tavuk snitzelin yanında servis edilir.Afiyet olsun:)