9 Şubat 2013 Cumartesi

FIRIN SÜTLAÇ




FIRIN SÜTLAÇ

Malzemeler:

1 litre süt
Yarım su bardağı pirinç
100 gr  krema
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

Pirinç yıkanır yarım su bardağı su ilavesi ile biraz pişirilir süt eklenir.Pirinçler iyice pişene kadar kaynatılır.Şeker konularak yaklaşık 10 dakika kadar daha pişirilir.Sütlaç koyulaşınca krema ve vanilya eklenir.6 adet güveç kasesine paylaştırılan sütlacın kabuk tutması için bir miktar soğuması gerekir.Fırın tepsisine kaseler yerleştirilir ve kaselerin yarısına gelecek kadar su doldurulur.200 derecede ısıtılmış ızgarası ayarındaki fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun:)