1 Şubat 2013 Cuma

PİZZA ŞAKŞUKA





PİZZA ŞAKŞUKA


Malzemeler:

Hamur için gerekli malzemeler:

500 gr un
Yeteri kadar ılık su
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Küçük boy yaş mayanın yarısı yaklaşık 20 gr
Tuz
1 yemek kaşığı toz şeker

Üst malzemeleri:

1 büyük boy patlıcan
2 adet kabak
2 orta boy patates
4 çarliston biber
300-400 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Sos için:

3 adet ota boy domates veya 1 su bardağı domates püresi
1 yemek kaşığı salça
1-2 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı:

Bütün sebzeler küp şeklinde doğranır.1 su bardağı ayçiçek yağında kızartılır ve kağıt peçete üzerine konulur.Kase içine bir miktar ılık sudan,maya ve şeker karıştırılarak aktive olması için 10-15 dk bekletilir. Yoğurma kabındaki un,sıvı yağ,tuz karıştırılır maya karışımı eklenerek bir miktar daha su ilavesi ile hamur tutulur.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluşturulur ve üstü örtülü mayalanması için beklenir.Domatesler rondodan çekilir ocağa konulur sotelenir salça,rende sarımsaklar ve tuz eklenir.Sebzelerimiz yeteri kadar yağ içerdiği için yağsız bir sos hazırlanır.Mayalanmış hamur 3 bezeye bölünür her beze 30 cm çapında merdane ile açılır.Yağlanmiş tepsiye yerleştirilir.Pizza yufkasını parmak ucuyla kenarlara doğru iterek kenarların hafif yüksek olması sağlanır.Sosun 1/3 ü hamura sürülür.Önce kızarmış sebzeler daha sonra kaşar peyniri pizzanın üstüne eşit şekilde yerleştirilir.180 derece ısıtılmış fırında kaşar peyniri ve hamur kenarları kızarana kadar pişirilir.Arzuya bağlı olarak üzerine kekik serpilir, sıcak servis edilir.Afiyet olsun:)