27 Şubat 2013 Çarşamba

NEGROLU MUFFİN





NEGROLU MUFFİN


Malzemeler:

110 gr yumuşak tereyağı
100 gr toz şeker
2 adet yumurta
110 gr un
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı süt
18 adet negro bisküvi
40 gr bitter çikolata (süslemek için)

Yapılışı:

Yumurtayla toz şeker bir kapta 1-2 dk. kadar mikser ile çırpılır.Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve süt ilave edilir, tekrar çırpılır.Un ve kabartma tozu karıştırılarak karışımın üzerine elenir,karıştırılır.18 adet negro bisküvinin 4 tanesi üzerine süs olarak ayrılır.Geri kalan 14 bisküvi bir bıçağın tersiyle küçük parçalara ayrılır.Spatula yardımı ile bisküviler hamura eklenir.Alttan yukarı doğru bir kaç kez karıştırılır.12 adet muffin kalıbına veya kağıt kek kalıbına paylaştırılır.180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk. kadar pişirilir.Üzeri için ayırdığımız bisküviler düzgün bir şekilde 4'e ayrılır.Çikolata benmari usulü eritilir.Soğuyan keklerin üzerine dökülür.Çikolata henüz kurumamışken çeyrek bisküviler üstüne yapıştırılır.Mufinlerin üzerindeki çikolata kuruduktan sonra servis edilir.