7 Şubat 2013 Perşembe

PİZZA RUSTİCA





PİZZA RUSTİCA


Malzemeler:

Hamuru için:

Pizza şakşuka tarifindeki hamurdaki aynısı kullanılır.

İç malzemeler:

250 gr istridye mantarı
300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
3 yemek kaşığı krem peynir
3 yemek kaşığı tereyağı
Pizza şakşukanın domates sosu gibi aynı sos hazırlanır.
Tuz

Yapılışı:

Mantarlar yıkanır, doğranır.3 yemek kaşığı sıvıyağ ile harlı ateşte 8-10 dk pişirilir.3 yemek kaşığı krem peynir konur. Ateşten alınınca tuz ilave edilir.Mayalanan hamur 3'e bölünür.İlk resimde görüldüğü gibi açılır.Sos ve iç malzeme kaşar peyniri ve mantarlı karışım konulur ve kapatılır.180 derece ısıtılmış fırına atılır.Bir miktar piştikten sonra 1 kaşık tereyağı üzerine gezdirilir ve tekrar fırına atılır.Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarılıp sıcak servis edilir.