24 Şubat 2013 Pazar

KARAMEL SOSLU ELMALI KEK




KARAMEL SOSLU ELMALI KEK



Malzemeler:

3 adet yumurta
200 gr toz şeker
280 gr ayçiçek yağı
120 gr ceviz
1 tatlı kaşığı karbonat
3 adet orta boy elma
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın

Karamel sosu için:

150 gr toz şeker
Yarım çay bardağı su
100 gr krema
20 gr tereyağı

Yapılışı:

Elmalar soyulur, kibrit çöpü iriliğinde doğranır.Yumurta ve şeker 3-4 dakika mikserle çırpılır, sıvıyağ ilave edilir.Vanilya,un ve karbonat karışıma elenerek ilave edilir.Birkaç dakika daha çırpılır. İrice kıyılmış cevizler,elmalar ve tarçın hamura ilave edilir.Spatula ile karıştırılır yağlanmış kek kalıbına dökülür.Arzu edilirse muffin kalıbındada pişirilebilir.170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 60-70 dk. pişirilir.Bir tencereye şeker ve su konur şeker eriyene kadar çırpma teli ile karıştırılır.Kaynadıktan sonra karıştırılmaz ve şekerin yanması beklenir.Şeker karamel rengini alınca, tereyağı ve krema ilave edilir.Çırpma teliyle tekrar çırpılmaya devam edilir.Karamel sos ılınınca kekin üzerine dökülür ve servis edilir.Afiyet olsun:)