13 Şubat 2013 Çarşamba

KALP PASTA





KALP PASTA


Malzemeler:

Kek için:

225 gr un
225 gr oda sıcaklığında margarin
225 gr şeker
4 adet yumurta
25 gr mısır unu
1 paket vanilya şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu

Krema için:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri

Üzeri için:

1 paket çilekli krem şanti
250 gr çilek

Yapılışı:

Yumuşak margarin, toz şeker ile çırpılır. Un,mısır unu,kabartma tozu karıştırılır.Ayrı bir kapta  4 yumurta 1-2 dk çırpılır.Kaşık kaşık un ve yumurtadan şekerli yağ karışımına eklenerek çırpmaya devam edilir.126 cm çapındaki kalıba yağlı kağıt serilir kenar kısımları yağlanır.Karışım kalıba dökülür ve 170 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Çilekli krem şanti 1 bardak soğuk sütle çırpılıp buzdolabına kaldırılır.Krema için süt, un, yumurta sarısı,şeker ve vanilya çırpılır.Kısık ateşte göz göz olana kadar pişirilir.Soğuyana kadar aralıklarla karıştırılır.1 kase dolusu çilek küp şeklinde doğranır, birkaç tanesi üzerini süslemek için ayrılır.Krema soğuyunca çilekli krem şantiden 3 yemek kaşığı eklenir ve karıştırılır ve çilekler ilave edilir.Kekimiz soğuyunca resimde görüldüğü gibi kalp bir taslak hazırlanır, kekin üzerine konup kalp şeklinde kesilir ve ortadan da  iki parçaya kesilir.Üst parçası ters çevrilip pasta tabağına yerleştirilir.Hazırladığımız çilekli krema kekin üzerine yayılır.Diğer kek parçası kremanın üzerine konup çilekli krem şanti ile kaplanır.Ayırdığımız çileklerle ve şekerlemelerle arzuya göre süslenir servis edilir.Afiyet olsun:)