19 Şubat 2013 Salı

KIYMALI MANTARLI KESE





KIYMALI MANTARLI KESE



Malzemeler:

Hamur için:

300 gr un
100 ml ılık süt
25 gr yumuşak margarin
21 gr yaş maya (bir küçük küp paketin yarısı)
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

İç malzemesi:

200 gr dana kıyma
6-7 adet orta boy kültür mantar
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz

Yapılışı:

Ilık süt, şeker, ve maya bir kapta eritilir.10-15 dk kadar mayalanması için bekletilir.Un , margarin ve yumurta katılarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamur cıvık olursa 1-2 yemek kaşığı kadar un ilave edilebilir.20-25 dk mayalanması için bekletilir.Soğan çok ince kıyılır ve sıvıyağda kavrulur.Kıyma eklenip kavrulmaya devam edilir.Mantarlar yıkanır küçük küp şeklinde doğranır.Kavrulmuş kıymaya ilave edilir.Suyunu çekene kadar kavrulma işlemi devam eder.Ateşten alınır, iki yemek kaşığı labne peyniri eklenip karıştırılır.Karabiber ve tuz serpilir soğumaya bırakılır.Mayalanan hamur ikiye bölünür.Un yardımı ile merdaneyle açılabileceği kadar incelikte açılır.12 cm çapında bir kap ile açılan hamurun üzerinden yuvarlaklar kesilir.İç malzemesinden 2 dolu tatlı kaşığı kesilen yuvarlağın ortasına konur.Kenarlarından toplanarak kese şekli verilir.Açılmaması için orta kısmı iyice sıkıştırmak gerekir.Hafif yağlanmış tepsiye dizilir.15-20 dk el mayasının gelmesi için beklenir.180 derece önceden ısıtılmış fırında hamurlarımız kızarana kadar pişirilir.Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kavrulmuş salça sosu ile servis edilir.