26 Şubat 2013 Salı

KOKO KURABİYE




KOKO KURABİYE


Malzemeler:

2 adet yumurtanın beyazı
1 fiske tuz
175 gr pudra şekeri
175 gr hindistan cevizi
1 paket vanilya

Yapılışı:

Yumurta akları bir fiske tuz ile kar gibi olana kadar çırpılır.Pudra şekeri vanilya ile karıştırılır kaşık kaşık aralıklarla yumurta akına eklenir.Pudra şekeri bittiği zaman mikserle çırpılmaya son verilir.Hindistan cevizi yumurta aklarına ilave edilir.Spatula ile alttan üste doğru karıştırılır yumurtaları söndürmeden karıştırma işlemine son verilir.Tepsiye fırın kağıdı serilir.Bir dolu yemek kaşığı karışımdan alınır.İkinci bir yemek kaşığı ile top şekli verilir.Fırın kağıdının üzerine aralıklarla dizilir.160 derece ısıtılmış fırında 20 dk. kadar pişirilir.Kurabiyelerin fazla kızarmamasına beyaz kalmasına dikkat edilir.Afiyet olsun:)