21 Şubat 2013 Perşembe

MACARON




MACARON


Malzemeler:

90 gr badem unu
150 gr pudra şekeri
2 adet yumurta akı
20 gr toz şeker
Pembe gıda boyası

Kreması için:

75 gr tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım paket krema
Pembe gıda boyası

Yapılışı:


Yumurta akları çırpılmaya başlanır.Toz şeker ve gıda boyası eklenerek tekrardan çırpılır.Katı bir hale gelir.Pudra şekeri ve badem unu elekten geçirerek birbirine karıştırılır.Toz karışım yumurta aklarına eklenir.Plastik spatula ile 50 hamlede karıştırılır.Bu karışımın fazla karıştırılması önerilmez.Akışkan bir krema halini aldıktan sonra sıkma torbasına konularak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 3 cm çapında yuvarlaklar sıkılır.Sıkıldıktan sonra tepsi masaya birkaç kez vurulur.Nedeni hava kabarcıklarının çıkması sağlanır.30 dk üstünün kuruması beklenir.150 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.Tepsi fırından çıktıktan sonra tamamen soğuyunca kurabiyeler kağıttan ayrılır.Bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, pudra şekeri  konulur.Mikserle bir süre çırpılır.Krema, vanilya ve gıda boyası ilave edildikten sonra tekrardan çırpmaya devam edilir.Kremamız hazırdır.Soğumuş iki macaron kurabiyelerin arasına hazırladığımız krema, pasta pompası yardımı ile sıkılır.Macaronlar servise hazırdır.