21 Şubat 2013 Perşembe

KÖRİ SOSLU TAVUK KÖFTESİ




KÖRİ SOSLU TAVUK KÖFTESİ



Malzemeler:

Yarım kilo tavuk göğsü
1 adet büyük boy kuru soğan
3 dal taze soğan
6-7 dal maydonoz
1 su bardağı galeta unu
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta
Tuz

Sos için:

3 tatlı kaşığı mayonez
3 tatlı kaşığı labne
1 tatlı kaşığı köri
2 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz

Şehriye Pilavı için:

1 paket arpa şehriye
50 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
6 bardak kaynamış su
Tuz


Yapılışı:


Köftenin yapılışı:

Tavuk göğüsleri rondodan geçirilerek kıyma haline getirilir.İnce kıyılmış maydonoz, rendelenmiş kuru soğan, ince kıyılmış taze soğan, tuz , köri, karabiber, galeta unu ve yumurta eklenerek yoğrulur.Yassı yuvarlak şekiller verilerek kızartılır.


Sosun yapılışı:

Bütün malzemeler iyice karıştırılarak sos elde edilir.


Pilavın yapılışı:

Tereyağı ve sıvıyağ tencereye konulur.Arpa şehriyeler eklenerek orta hararetli ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur.6 su bardağı kaynamış su  ve tuz eklenir. Ara ara karıştırılarak bir süre daha pişirilir.Ocağın altı kısılarak tencerenin kapağı kapatılır demlenmeye bırakılır.10 dakika sonra karıştırılır.Pişmiş olan arpa şehriye pilavımız köri soslu tavuk köftesinin yanında servis edilir.