10 Şubat 2013 Pazar

ELMALI TURTA





ELMALI TURTA


Malzemeler:

125 gr margarin oda ısında bekletilmiş
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu

İç malzemesi için:

2 adet elma
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
Üstü için pudra şekeri

Yapılışı:

Elmalar soyulur, küp şeklinde doğranır.Şeker ile 10 dk kadar pişirilir.Soğuyunca üzüm, ceviz ve tarçın ilave edilerek karıştırılır.Yumuşak margarin, yoğurt, yumurtalar, sıvıyağ ve şeker bir kaba konulur.Kabartma tozu ve un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturulur.Hamurun 1/3  ayrılır ve hamurun üstünü süsleme için kullanacaktır.Hamurun 1/2 si 26 cm çapında yağlanmış yuvarlak kelepçeli bir kalıba kenarları hafif yukarı çıkacak şekilde yerleştirilir.İç harcı hamurun üstüne yayılır.Ayırdığımız 1/3 hamur rulolar yapılarak pastanın üstü süslenir.180 derece ısıtılmış fırında  40-50 dk pişirilir.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir.Afiyet olsun:)