15 Şubat 2013 Cuma

PATATESLİ ÇÖREK





PATATESLİ ÇÖREK


Malzemeler:

125 gr oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birisinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz

İç malzemeler:

2 orta boy patates
1 adet küçük kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Tatlı toz kırmızı biber
Karabiber
Nane

Yapılışı:

Patatesler haşlanır, ezilir.Soğan ince ince yemeklik kıyılır sıvıyağda kavrulup patatese ilave edilir.Baharatlar ve tuz katılır.Hamur tutulur, kulak memesi kıvamına bir hamur olmalıdır .Yumurta büyüklüğünde hamurdan parçalar koparılır.Elimizle oval bir şekil verilir.İçine ceviz büyüklüğün hazırladığımız harçtan konur.Hamur ay çöreği şeklinde kapatılır. Bir bıçak ile üst kısımlarına derince kesikler kesilir  patatesli iç görünecek şekilde 5 tane çizik atılır.Ayırdığımız yumurta sarısı üstlerine sürülür.180 derece ısıtılmış fırına konulur.Üzerleri kızardıktan sonra fırında çıkartılır servis edilir.