24 Şubat 2013 Pazar

TAVUKLU VE PİRİNÇLİ MANTI





TAVUKLU VE PİRİNÇLİ MANTI



Malzemeler:

2 adet hazır yufka
250 gr tavuk göğsü
1 su bardağı osmancık pirinci
Tuz
Karabiber

Sos için:

500 gr yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber

Yapılışı:

1 su bardağı pirince 1 çay kaşığı tuz konur.Sıcak su ile ıslatılır.Tavuk göğsüne 1 litre su konularak haşlanır.Haşlanan tavuk küçük küçük parçalara ayrılır.Islatılan pirinç birkaç kez yıkanır ve1 su bardağı tavuk suyundan alınarak pilav haline getirilir.Kalan tavuk suyu mantımızın üzerine döküleceği için bir kenara ayrılır.Pilavımız pişince tavuk parçaları içine ilave edilir.1 çay kaşığı karabiber ve tuz eklenerek karıştırılıp soğumaya bırakılır.Tezgaha 1 adet yufka alınır.Önce yarıdan ,sonra ikiye katlanarak tam ortadan kesilir.1/4 yufka tekrar 4 'e kesilir.Yani 1 yufkadan 16 adet eşit üçgenler elde edilir.Üçgenlere hazırladığımız harçtan 1,5 yemek kaşığı konur.Kenarlarını içe katlanmadan rulo yapılır.Yağlanmış tepsiye yan yana dizilir.180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.Fırından çıktıktan sonra bir kenara ayırdığımız tavuk suyundan 2 su bardağı kadar alınır ve mantıların üzerlerine gezdirilerek. Başka bir tepsiyle mantılarımızın üstü kapatılır. 10-15 dk bekletilir.1 kap içerisinde yoğurt ,rendelenmiş sarımsak ve tuz çırpılır.Demlenmiş olan mantının üzerine dökülür.Tereyağı ve kırmızı biber kızartılır.Mantının üzerine dökülüp servis edilir.