10 Şubat 2013 Pazar

BROKOLİ ÇORBASI




BROKOLİ ÇORBASI


Malzemeler:

500 gr brokoli
500 ml süt
5 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 adet kereviz sapı
1 orta boy soğan
Karabiber
Tuz

Yapılışı:

Brokoliler küçük parçalara ayrılır, yıkanır.Soğan ve kereviz sapları orta büyüklükte doğranır, iki kaşık tereyağında kavrulur.Su ilave edilir.Su kaynayınca brokoliler katılır.15 dk kadar pişirilir.Piştikten sonra blenderla parçalanarak pürüzsüz hale getirilir.1 kapta 3 kaşık tereyağı eritilir.3 yemek kaşığı un eklenir hafif kavrulur.Süt ilave edilerek pürüzsüz bir kıvam elde edilir.Bu karışım tenceredeki brokolilere katılır.Ateşte bir miktar daha kaynatıldıktan sonra, tuz ve karabiber ile tatlandırılır.Arzuya göre fırınlanmış milföy hamurlarıyla süslenir.